De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > overzicht :: Trisser :: Judobier :: Heymisse :: Wintersnood :: Slaefke :: IJsbeer :: Present Inclement Elements :: trofeekast
   

Trisser III

Deze Trisser werd gebrouwen door de Proefbrouwerij in Lochristi en in vergelijking met Trisser II, is dit brouwsel terug een volledig moutbier met aangepaste hopbloemen. Omdat de minimumhoeveelheid bij de Proefbrouwerij meer dan 1000 liter was, werd dit voor ons een financieel risico. Het hele brouwsel moest immers betaald worden zonder dat we één fles verkocht hadden.
Maar dankzij enkele grote bierbrouwdemonstraties tijdens de Open monumentendag in Brecht, de Scheve Toren feesten in Schelle en de Pompoendag in Heffen, werden veel bakken van dit brouwsel verkocht. Zelfs zo veel dat we na een half jaar al een vierde brouwsel moesten bestellen.

Het etiket op deze flessen werd de eerste lancering van ons nieuwe logo. Het zijn collectoritems geworden want dit zijn de enige etiketten van de verhuisbrouwerij waar geen Alc% op staat.

Dit brouwsel van 1100 liter werd volledig gebotteld op flessen van 75 cl afgesloten met kurkenstop en een donker ijzertje. Het is een ongefilterd en ongepasteuriseerd speciaalbier van hoge gisting. Ambachtelijk gebrouwen met een fameuze kater, plat water, gemoute gerst, hoppebloemen en gist.

Bierfiche:

7,5% Vol Alc
12 EBC (Kleur)
34 IBU (Bitterheid)
Pils- en Munich mout
Saaz, East Kent gold, Tomahawk extract
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale (hoofd -en nagisting)
Wat van gebrouwen op 16-02-2005
Geflest op 09-03-2005
Voorraad : Uitverkocht
Trisser III