De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > overzicht :: Trisser :: Judobier :: Heymisse :: Wintersnood :: Slaefke :: IJsbeer :: Present Inclement Elements :: trofeekast
   

Trisser II

Trisser IITrisser II werd ons tweede brouwsels bij Brouwerij De Graal in Brakel.
Het enige verschil met Trisser I is dat er dit keer geen extra gist is toegevoegd voor de nagisting op de fles. Wat de smaak van dit brouwsel zeker ten goede is gekomen. Een deel van de mout werd op aanraden van de brouwer vervangen door suiker.

Dit brouwsel van 500 liter werd volledig gebotteld op flessen van 75 cl en werd in slechts enkele maanden volledig verkocht. Het nadeel was wel dat de bottellijn niet automatisch de grote flessen kon stoppen. Alle verhuisbrouwers werden dan ook opgeroepen om op het einde van de bottellijn de flessen manueel van een kroonkurk te voorzien. Als we ooit meer dan 500 liter wilden brouwen, ging dat wel een probleem zijn.

Het etiket werd vergroot en voorzien van meer informatie over bewaartijd en schenktips.

Dit bier is een ongefilterd en ongepasteuriseerd speciaalbier van hoge gisting. Ambachtelijk gebrouwen met een fameuze kater, plat water, gemoute gerst, hoppebloemen en gist op 19 juni 2004 en volledig geflest op 3 juli 2004.

Bierfiche:

7% Vol Alc
12 EBC (Kleur)
34 IBU (Bitterheid)
Pils- en Pale mout
Styrian golding, Saaz, East Kent gold, Northern brewer
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale (hoofd -en nagisting)
Wat van gebrouwen op 19-06-2004
Geflest op 03-07-2004
Voorraad : Uitverkocht